Home 01/2027-072 info@quadratum.hr

Novosti

Listopad 13

5 savjeta kako dnevni boravak pretvoriti u savršenu oazu opuštanja

Zamislite da iznesete svoju omiljenu fotelju, i udobno se smjestite u nju ispred kuće na travi, opustite se, uzmete zanimljivu knjigu i uživate u suncu!

Odjednom naiđe dosadna muha i ne pušta vas na miru, sunce je baš zapržilo, a susjed se taman sjetio pokositi travu oko kuće.

A sad zamislite sliku vas u dnevnom boravku punom sunčevog svjetla, opušteni u najdražoj fotelji s odličnom knjigom u ruci. 

Evo 5 savjeta kako unijeti doživljaj prirode u svoj dom:

#1 zelenilo

Unošenjem biljaka ne doprinosite samo ljepšem izgledu vašeg doma, već je dokazano kako biljke pomažu u pročišćavanju zraka i eliminiraju toksine. Trend koji je postao uobičajen među dizajnerima interijera jesu vertikalni vrtovi, međutim i par sobnih biljaka ili nekoliko začinskog bilja učinit će vaš dom ljepšim prostorom.

#2 rasvjeta

Rasvjeta je jako važna: bez prirodnog dnevnog svjetla teško je uživati u velikom zatvorenom prostoru. Provjerite jesu li rolete dignute, a zavjese pomaknute na prozorima koji omogućavaju prirodnim svjetlom ispuniti sobu. Ako u sobi još uvijek nedostaje dnevnog svjetla tu može pomoći instaliranje Solatube svjetlarnika, koji će transformirati mračne sobe u izvrsne prostorije ispunjene čistim prirodnim svjetlom u kojima ćete s užitkom boraviti.

#3 svjež zrak

Svježi zrak je najbitniji element potreban za održavanje života. Svakodnevno prozračivanje i puštanje svježeg zraka u vaš dom ima mnoge zdravstvene prednosti – daje vam više energije i poboljšava snagu uma. Također je dokazano da smanjuje stres i pomaže probavnom sustavu.

#4 energetski učinkovit dom

Učiniti vaš dom energetski učinkovitim postaje sve teže uz toliku tehnologiju koja koristi električnu energiju, ali i samo nekoliko manjih promjena može napraviti veliku razliku.

Solatube sustav je ekološko rješenje za osvjetljenje vašeg doma. Koristeći prirodnu svjetlost umjesto struje kao izvor svjetla štedite električnu energiju i zaista možete smanjiti svoje račune za struju.

#5 sitnice iz prirode

Sakupite sitnice iz prirode i unesite ih u svoj dom. Zemljani prirodni elementi poput školjka, kamenčića, pijeska... unose prirodnu energiju u prostor. Sakupite suhe grane i grančice, stavite ih u vazu, izgledat će sjajno a zauzimaju minimalan prostor. Unosite boje godišnjeg doba u svoj dom i osjećat ćete se bolje.

Čineći nekoliko promjena i vi možete doživjeti ljepotu prirode u svom domu.

Povratak »